+359886575720 / +359882272125

НОВОСТИ В ИЗИСКВАНИЯТА ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

НОВОСТИ В ИЗИСКВАНИЯТА ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ

Задължително ежегодно обучение по ЗБУТ (Здравословни и безопасни условия на труд)

Резюме

След основните промени, приети в началото на тази година, законът за хората с увреждания предвижда наемането на едно лице с трайни увреждания в екип от 50 до 99 работници и служители и две на сто от средно списъчния им състав за екипи със 100 и над 100 работници и служители. Всеки работодател, засегнат от квотата, е необходимо да предприеме съответните действия за наемане на хора с трайни увреждания. Уврежданията са въпрос на права, а не въпрос на преценка. На обучението ще разискваме стъпките за определяне на местата и подбора на хора. Ще ви разкажем и обсъдим правилата в 7 стъпки за наемане на хора с увреждания: 1.Определяне на средносписъчния състав. 2.Определяне на необходимия за изпълнение на квотата брой лица. 3. Разглеждане на наличните експертни решения. 4. Последващи действия не се предприемат. 5. Вземане на решение. 6. Наемането на хора с трайни увреждания. На обучението ще разгледаме и възможностите за назначаване и освобождаване на хората с увреждания.
Всеки участник, преминал обучението, получава удостоверение съгласно законовите изисквания за преминато ежегодно обучение, съгласно Наредба РД-07-2/16.12.2009
 

Лектори

Място

гр. София

гр. София, хотел Бест Уестърн ЕКСПО

гр. София, хотел Бест Уестърн ЕКСПО

Хотел Бест Уестърн Експо Плюс се намира на адрес: гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 149. Бизнес хотел, който се намира само на няколко минути от Летище София и недалеч от центъра на града. Хотелът е в непосредствена близост до Интер Експо и Конгресен Център.

Контакти

гр. София 1172
ж.к. Дианабад, ул. Васил Калчев 2, Офис - Партер