+359886575720 / +359882272125

Практическо приложение на промените в Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR). Специализиран курс за „Длъжностни лица по защита на личните данни (DPO)“

Практическо приложение на промените в Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR). Специализиран курс за „Длъжностни лица по защита на личните данни (DPO)“

Интензивно практическо обучение с нови насоки!

Резюме

Новите правила съгласно Закона за защита на лични данни са в сила. 

Промените в законодателството налагат нужда от обновяване на знанията, документацията и практиките. Въпросителните се множат, допускането на грешки също. Примери, насоки и прозрачност, какво и как трябва да направим и какво и как да не допускаме. Всички въпроси с ясни отговори синтезирани в ясна информация за Вас и най-важното от: 

  • Регламент (ЕС) 2016/679;
  • Закона за защита на личните данни;
  • практиката на Комисия за защита на личните данни;
  • добра практика, събрана от казусите през последната 1 година

ПРАКТИЧЕСКА НАСОЧЕНОСТ

 Обучението е с практическа приложимост и се провежда от действащ Юрист и лице по защита на личните данни, които ежедневно се сблъскват с Вашите проблеми и въпроси.

АКЦЕНТИ:

  • Права и задължения на администраторите и обработващите лични данни;
  • Важни моменти в нормативната уредба и практиката;
  • Практически стъпки за въвеждане на изискванията;
  • Практически стъпки при изготвяне на документацията;
  • Длъжностно лице по ЗЛД – права, задължения, орговорности, изисквания.
  • Годишен план за работа на длъжностно лице по ЗЛД/отговорника по ЗЛД;
  • Регистри – стандартни и нови, въведени от Регламент (ЕС) 2016/679; одитиране, изисквания и др.
  • Права на субектите на лични данни – практически насоки;
  • Интересни казуси от последната 1 година;

ЦЕЛЕВА ГРУПА

  • управители и собственици на организации;
  • длъжностни лица по защита на лични данни (Data protection officers - DPO);
  • отговорници по защита на лични данни;
  • експерти „Човешки ресурси“

Лектори

Снежана Иванова

Място

София, Зала Респонса Превент

Обучителна зала - Респонса Превент, гр. София

Обучителна зала - Респонса Превент, гр. София

Обучителна зала - Респонса Превент, гр. София

Програма

  • Ден 1

    09:00 Правен модул 

    • НОВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТНОСНО ЗАЩИТАТА  НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ.
    • Правна уредба относно защитата на лични данни.
    • Права и задължения на администраторите и на обработващите на лични данни.
    • Права на субектите на лични данни
    • Важни промени във фирмената документация
    • Длъжностно лице по ЗЛД – права, задължения, орговорности.
    • Принципи на защита.

    10:30 Кафе-пауза

    11:00 Практически модул 

    • Практически стъпки за въвеждане на изискванията по Регламент 2016/679;
    • Практически насоки и интересни казуси от съдебната практика;
    • ГОДИШЕН ПЛАН за работа на ДЛЗЛД/отговорника по ЗЛД;
    • Документация – правила, процедури, искания и заявления;
    • Примерни образци и готови документи;
    • Регистри – стандартни и нови, въведени от Регламент 2016/679;
    • Одитиране на дейността по защита на личните данни;
    • ГОТОВИ ЧЕК-ЛИСТОВЕ;
    • Одит на регистри;
    • Упражнения;
       

Контакти

гр. София 1172
ж.к. Дианабад, ул. Васил Калчев 2, Офис - Партер