+359886575720 / +359882272125

Стилове на учене при учениците и адаптивна гъвкавост в преподаването - иновативни подходи, новости и предизвикателства през учебната 2020 г.

Стилове на учене при учениците и адаптивна гъвкавост в преподаването - иновативни подходи, новости и предизвикателства през учебната 2020 г.

ТРЕНИНГ КУРС за новите предизвикателства пред училищата и детски градини!

Резюме

Уважаеми участници, 

Поради въведените извънредни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, обучението е отменено. Всички отменени обучения ще бъдат проведени като уебинари онлайн. 

От целия ни екип: Бъдете здрави!
Тенденциите в българското образование са много тревожни и учениците започват да се отегчават в училище все повече и повече. Досегашните методи на преподаване, при които учениците се заучават просто да преразказват уроците си води до подтискане на творческото мислене. Поради липсата на по-съвременни методи в днешното образование в България, които да провокират учениците да мислят и да създават идеи, наблюдаваме много нежелание от страна на младите да остават в час и да искат да научат нещо ново.
Данните сочат, че при изборът на учебното заведение на родители, а и на децата, започва да натежават методите, средата и начина на преподаване. 
Защо да изберете този курс? С какво няколко часа ще бъдат от значение за по-нататъшната ви работа и развитие? Въпросите, на които ще се спре предлаганият курс са:
 • Как да бъде по-интересно в клас?
 • Има ли значение аудиторията?
 • Имат ли значение предпоставките?
 • Има ли значение подходът?
 • Как иновативни подходи могат да направят чудеса във Вашите класни стаи;
 • Как дискусията като подход може да се прилага при малки и големи;
 • Каква е добавена стойност към дисциплината и работната етика в класа при използването на дискусията като техника за работа с класа;
 • Как да променим стереотипите в училищата и детските градини и да направим часовете по-приятни и интересни за децата;
 • Как учим? Защо да се съобразяваме с различните стилове на учене при различните обучаеми?
 • Стилове на справяне с новото и техните специфични особености.
 • Как да превърнем часа на класа във вулкан от мотивация за децата?
 • Как да учим по утвърдената програма, но по интересен и забавен начин?
 • Как децата да виждат директна полза от наученото чрез игра?
 • Как да превърнем училището в привлекателно място за децата?
Отговорите на тези и други въпроси ще бъдат представени през доказани примери от концепцията за лидерството в йерархична и нейерархична среда и иновативните методи на преподаване. Всяка от темите се представя чрез конкретни примери и практики от българския опит. С други думи, този курс има пряко отношение към вашата работа. Той претендира, че отразява Вашия делник, Вашия опит и именно чрез това подсеща и, защо не, може би въодушевява.
 
Ценови пакети: Икономичен Стандарт Бизнес
    Най-изгодно  
Участие в целия курс да да да
Кафе-паузи да да да
Удостоверение за преминат курс да да да
Удостоверение с 1 кредит по МОН - да да
Материал на хартиен и електронен носител - да да
Лична консултация с лектора след обучението - - да
 .
Цена  150 лв.  180 лв. 240 лв.
Ранно записване до 14.02.2020 г. 120 лв. 150 лв. 210 лв.
Втори и следващ участник от едно учебно заведение след срока на ранно записване 120 лв. 150 лв. 210 лв.
 
За групи - свържете се с нас!
Обучението е одобрено със заповед РД-09-1258 на МОН и дават, на успешно преминалите участниците, 1 кредит! 
ГАРАНЦИЯ  “Застраховани сте” като получавате нашата гаранция, че всички теми ще бъдат преминати. В случай, че времето не стигне да бъдат обсъдени всички обявени теми, нашите лектори ще запишат видео обучение с пропуснатите теми и те ще Ви бъдат предоставени възможно най-скоро. По този начин ще бъдете сигурни, че нищо няма да изпуснете!

Лектори

Място

София

гр. София, хотел Бест Уестърн ЕКСПО

гр. София, хотел Бест Уестърн ЕКСПО

Хотел Бест Уестърн Експо Плюс се намира на адрес: гр. София, бул. "Цариградско шосе" № 149. Бизнес хотел, който се намира само на няколко минути от Летище София и недалеч от центъра на града. Хотелът е в непосредствена близост до Интер Експо и Конгресен Център.

Програма

 • Ден 1
  09:00 Регистрация на участниците 09:30 Откриване на семинара - ЛЕКТОР: Весна Ненчева Модул 1: Интерактивните методи - за и против и всичките ни страхове от тях. 1. Как да променим стереотипите в училищата и детските градини и да направим часовете по-приятни и интересни за децата. 2. Справяне с „размириците“ в час – къде е тяхното слабо място? 3. Как учим? Защо да се съобразяваме с различните стилове на учене при различните обучаеми? 4. Стилове на справяне с новото и техните специфични особености. 11:00 Кафе-пауза 11:30 Модул 2: Силни страни и потенциални слабости на различните стилове. 1. Цикъл на усвояването на нови знания. 2. Разбиране и прилагане на цикъла през изискванията за разписване на урочно съдържание. 3. Практически казус – разработване на урок   13:00 Обедна почивка 14:00 Модул 3: Добавена стойност към дисциплината и работната етика в класа при използването на дискусията като техника за работа с класа. 1. Практически примери от практиката: Арт подходи + музика Изнесени сесииФилмите като педагогически инструмент. 2. Защо различните ученици разбират и усвояват на различен етап в урока и с различен темп? 3. Интерактивни дъски – ДА!, но внимателно към съдържанието и как то е съобразено с индивидуалните особености на децата. 4. Защо трябва да сме адаптивно гъвкави към учениците? – практическо обобщение с психологично обосновани обяснения. 5. ИГРАТА като педагогически инструмент. Практическа работа с конкретни интерактивни игри и инструменти.   15:30 - 15:45 Кратка почивка Модул 4: Да се провокираме като преподаватели! 1. Как дискусията като подход може да се прилага при малки и големи? (а също и работата с други интерактивни инструменти) 2. Запознаване с готово съдържание и идеи за практическото му адаптиране във вашето училище. (работа в малки групи + консултантска работа) 3. Практикум по изготвяне на учебно съдържание с насоки от тренера. 4. Презентиране на идеите. 5. Практически насоки – още и по много   Въпроси и консултации - БИЗНЕС ПАКЕТ Закриване на семинара  

Контакти