+359886575720 / +359882272125

Задължения и отговорности на педагогическия и непедагогически персонал за предотвратяване на тормоз и насилие в училище и детска градина. Превенция на агресията.

Задължения и отговорности на педагогическия и непедагогически персонал за предотвратяване на тормоз и насилие в училище и детска градина. Превенция на агресията.

Обучението е акредитирано от МОН и дава на участниците 1 кредит  

Резюме

Обучението е първото по рода си, което разглежда въпроса за тормоза и агресията в училищата и детските градини едновременно от юридическа и психологическа гледна точка. През пърия ден и до средата на втория ще разгледаме темата от правна гледна точка и какви са задълженията, които има директора и неговия екип относно превенция на агресията и тормоза в учебното заведение от правна гледна точка; какви отговорности носи всеки, който си позволи да прояви агресия; какви правомощия и възможности на работодателя за справяне с подобна ситуация; какво е поверителна информация и какви задължения имаме за опазване на личните данни в учебните заведения. Тези въпроси са често пренебрегвани и носят множество негативи за цялото учебно заведение. През втория ден следобяд и през трения ден ще преминем през workshop за реално справяне с агресията и тормоза. Ролеви игри и реални казуси от училища и детски градини ще спомогнат за упражнение на ефективната интервенция. Поради  комплексната природа на феномени като грубиянството, кибертормоза, фините форми на емоционално и вербално насилие, всеки екип от педагогически и непедагогически специалисти се нуждае от конкретен концептуален модел, ориентиран към действено насочване на интервенциите и програмите в конкретната училищна среда. Ще видим модели за въздействие върху факторите,  които могат да повишат риска от прояви на агресия и насилие на нивото на индивида, групата и организацията. Ще включим добри практики в училище на нивото на образователния процес и психологическото подпомагане в училище. Вижте по-подробна програма на обучението по-долу.
 ГАРАНЦИЯ  “Застраховани сте” като получавате нашата гаранция, че всички теми ще бъдат преминати. В случай, че времето не стигне да бъдат обсъдени всички обявени теми, нашите лектори ще запишат видео обучение с пропуснатите теми и те ще Ви бъдат предоставени възможно най-скоро. По този начин ще бъдете сигурни, че нищо няма да изпуснете!
Обучението е одобрено със заповед РД-09-1274 на МОН и дават, на успешно преминалите участниците, 1 кредит! 
ОРГАНИЗИРАН ТРАНСПОРТ - София - Велинград - София - 38 лв./човек Автобусът ще тръгне от Паркинг/Автогара Сердика (Трафик маркет), намиращ се между Централна Автогара София и Централна ЖП гара София в 10:00 ч., но ще бъде на разположение на участници в 09:30 ч. 
 
ЦЕНА ЗА УЧАСТИЕ В КУРСА: Икономичен Стандарт ..Бизнес
    Best Seller  
Участие в целия курс да да да
Консултации и въпроси към лектора да да да
Удостоверение за преминат курс с присъден 1 кредит да да да
Кафе-паузи да да да
Wi-Fi интернет да да да
Материал на електронен и хартиен носител да да
Комфортни места на предните редове - - да
Лична консултация с лектора по-време на / след обучението  –  – да
 .
Цена за участие в курса: 180 лв.  240 лв. 300 лв.
Ранно записване до 11 март 120 лв.  150 лв. 240 лв.
 СУПЕР ранно записване до 26 февруари   90   лв.  120 лв. 240 лв.
  50% отсъпка за всеки следващ участник:  . 90 лв.    120 лв.    -

ВАЖНО! Нощувките НЕ са включени в цените по-горе!


ЦЕНА НА НОШУВКИ: Може да направим резервация за Вас в Хотел Роял Спа 4* :
 • 1 Нощувка на човек, настанен в двойна стая със закуска – 70 лв.
 • 1 Нощувка на човек, настанен в двойна стая със закуска и вечеря – 90 лв.
 • 1 Нощувка на човек, настанен в двойна стая със закуска, обяд и вечеря – 110 лв.
 • 1 Нощувка на човек в самостоятелна стая със закуска – 110 лв.
 • 1 Нощувка на човек в самостоятелна стая със закуска и вечеря – 140 лв.
 • 1 Нощувка на човек в самостоятелна стая със закуска, обяд и вечеря – 160 лв.
  Свържете се с нас, ако желаете нощувка в друг хотел по-висока или по-ниска категория!  ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ за този курс /най-често задавани към момента/:
  • Въпрос: Защо нощувките са отделно? Отговор: Защото има много различни варианти, от които всеки участник може да избере най-подходящият за него/нея!

Лектори

Място

Велинград

Роял Спа Хотел

Роял Спа Хотел Адрес: гр. Велинград, , бул. "Цар Самуил" № 3
Хотел Роял СПА се намира в квартал Чепино на Велинград и предлага общо 8 открити и закрити плувни басейна, както и безплатен WiFi интернет и безплатен паркинг. Гостите могат да ползват безплатно фитнес център, хидромасажна вана и сауна. Има 3 детски басейна и басейн с полу-олимпийски размери. Безплатно се предлагат финландска сауна, панорамна парна баня и лакониум. Всички стаи в хотел Роял СПА разполагат с климатик, плоскоекранен телевизор с кабелни канали и самостоятелна баня с душ. Всяка има собствен балкон с гледка към околната природа. Откритите басейни включват басейн с минерална вода, 2 басейна с топла минерална вода, 2 шокови басейна и 1 детски басейн. Има и 2 хидромасажни вани на открито с минерална вода. Вътрешните съоръжения включват басейн с минерална вода, римски басейн с минерална вода, шоков басейн, 2 хидромасажни вани и 2 детски басейна. Минералната вода в откритите басейни е с температура до 43°C. СПА центърът предлага масажи, турска и руска баня, които се предоставят срещу допълнително заплащане. Ароматната парна баня е на разположение срещу допълнителна такса. В хотела има 4 вида сауни - финландска, хималайска, инфрачервена и панорамна сауна. На място се намира ресторант, сервиращ традиционни български и популярни международни ястия. Хотел Роял СПА предлага съоръжения за барбекю срещу допълнителна такса, както и детска площадка.

Програма

 • Ден 1
  14:00 Регистрация на участниците
  14:30 Откриване на семинара
  ЛЕКТОР: ИВАН НЕЙКОВ
  • 1.Нормативна уредба на  задълженията за предотвратяване на тормоз и насилие
  • 2. Форми на физическо насилие и психически тормоз
  16:00 Кафе-пауза
  16:30
  • 3.Създаване на вътрешни нормативни актове в учебните и детски заведения за предотвратяване на насилие
  • 4.Дисциплинарна, административно-наказателна  и наказателна отговорност на педагогическия и непедагогически персонал при упражняване на насилие върху деца и ученици
  18:00 Въпроси и дискусия
 • Ден 2
  09:30 ЛЕКТОР: ИВАН НЕЙКОВ
  • 5. Имуществена отговорност при причинено насилие и тормоз от страна на педагогическия и непедагогически персонал - имуществени и неимуществени вреди; обезщетение за претърпяни болки и страдания
  • 6. Правомощия на работодателя да проверява психическата устойчивост на педагогическия и непедагогически персонал и умението да работят в конфликтна среда.
  11:00 Кафе-пауза
  11:30
  • 7.  Що е поверителна информация в детско и учебно заведение и задълженията на персонала да не я разпространяват.
  • 8. Задължение на педагогическия и непедагогически персонал за опазване на лични данни на деца, ученици, родители ,  персонал.
  13:00 Обедна почивка
  14:00 ЛЕКТОР: ВЕСНА НЕНЧЕВА
  • 9. Как да реагираме при: агресия и насилие и при медии и насилие. Влияние върху поведението на подрастващите
  • 10. Причини за възникване и диагностициране на конфликтите в училище.
  15:30 Кратка почивка
  15:45
  • 11. WORKSHOP с ролеви игри.
  • 12. Трансформация на конфликти
  • 13. Тормоз и кибертормоз
  • 14. Ненасилствени методи за справяне с насилие
  17:30 Въпроси и дискусия
 • Ден 3
  09:30
  • 15. Интервенции при тормоз.
  • Партниране между семейство и училище.
  • 16. Училищна медиация. Роля на учителя за формиране на позитивен климат в класа
  11:00 Дискусия. Въпроси.
  11:30 Раздаване на удостоверенията. Закриване на обучението

Контакти